Факт-новини: оперативні сюжети

Оборона, відбудова та допомога: у Чернігові скорегували бюджет

Featured Video Play Icon

Майже 70 мільйонів гривень, що цьогоріч мали піти на розвиток міста, зокрема, благоустрій прибудинкових територій та асфальтування доріг, Чернігів спрямовує на посилення своєї обороноздатності. Відповідне рішення ухвалили на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради.

Серед змін до бюджету громади у 2022-му також виділення 150 тисяч гривень на літній спецодяг для співробітників ДСНС, які розбирали завали та ліквідовували наслідки обстрілів, 1 мільйона 200 тисяч гривень на ремонти пошкоджених рашистами дитсадків і шкіл та 2 мільйонів 800 т тисяч  – на спецкомбінат.

 Крім того, місто відкриє спеціальний рахунок, на який мають надійти 150 тис. євро від партнера Чернігова – німецького міста Меммінген на підтримку комунальної сфери. За словами Владислава Атрошенка, ці гроші підуть на машину для прибирання на базі автомобіля МАН, що потужніший за наші МАЗи, але схожий в обслуговуванні.

 Ще 6 мільйонів гривень, перерахованих Чернігову від одного з агропідприємств області, спрямують на відновлення тролейбусної контактної мережі, майже половина якої зруйнована. А комунальним підприємствам передадуть талони на 11 тисяч літрів дизелю та 4,5 тисяч літрів бензину від благодійників.

Обговорюючи тему відбудови і ремонтів постраждалих від війни помешкань, очільник Чернігова також звернувся до власників місцевого будівельного гіпермаркету з проханням зважати на складне становище пересічних чернігівців і не завищувати ціни.

Через власні недонадходження та колосальні потреби на відбудову інфраструктури, на період дії воєнного стану міська рада не компенсуватиме пільговикам витрати на проїзд в міському авто- та електротранспорті, а також у приміських поїздах. Водночас, передбачені на це видатки перерозподілять на потреби тролейбусного управління.

Ще одне питання – спрощення процедури і укладання договорів на утримання літніх майданчиків біля ресторанних закладів за минулорічним переліком місць.

Також рішенням виконкому від 2 червня, 151-на породілля отримає одноразову допомогу від міста на загальну суму 1 мільйон 385 тисяч гривень. А вільні кімнати у чотирьох гуртожитках навчальних закладів міста виділять для проживання внутрішньо переміщених осіб.