Нове на ТБФакт-новини: оперативні сюжети

Меморіальна дошка герою з’явилася на фасаді 14-ої школи Чернігова

Featured Video Play Icon

13 жовтня, напередодні Дня захисників та захисниць України, в Чернігові відбулася церемонія відкриття меморіальної дошки учаснику АТО Олегу Анічу. Герой віддав своє життя за збереження державного суверенітету й територіальної цілісності України. Меморіальний знак встановили на будівлі ЗОШ №14.

Олег Аніч народився в Чернігові у 1972 році. Протягом 8 років навчався в цій школі. За словами вчителів і однокласників, він з дитинства мріяв стати захисником.

У 1990 році юнак закінчив Сумське вище військове училище артилерії. Згодом служив у смт. Гончарівське. Протягом року – з 2015 – го по 2016 – й перебував у зоні проведення АТО. Мав звання майор. Служив в 56 – й мотопіхотній бригаді старшим помічником начальника артилерії.

При виконанні бойового завдання Олег Аніч отримав поранення. Лікування проходив у Львівському військовому шпиталі. Помер 9 червня 2019 року. Похований на кладовищі «Яцево» в Чернігові. У нього залишились мати, батько і дорослий син. Урочистий захід із вшанування героя та відкриття йому меморіальної дошки організував колектив школи разом із ГО «Єдина родина Чернігвщини».

Настоятель кафедрального собору святої Катерини Роман Кіник відслужив поминальну панахиду та освятив встановлений знак. Це вже третя меморіальна дошка, встановлена на честь захисників України, які колись навчалися в цій школі.