Факт-новини: оперативні сюжети

Меморандум про співпрацю

Featured Video Play Icon

Підвищення рівня зарплати це один із основних пунктів меморандуму, який офіційно  підписала 19 травня голова Чернігівської обласної державної адміністрації Анна Коваленко з  Асоціацією роботодавців Чернігівщини  та керівниками трьох підприємств, які розміщуються на території колишнього ЗАЗУ. Це : ” Чернігівський ковальський завод” , ” Український кардан” та ” Чернігівський  Автозавод”. У документі мова йде про співпрацю заради досягнення поставленої мети. Офіційна церемонія проходила  в одному з цехів  автозаводу.

 У рамках свого візиту Анна Коваленко побувала  в цехах трьох підприємств та обговорила існуючі проблеми з їх керівниками. Так, на ковальському  заводі  працює 220 чоловік.  Середня зарплата близько 10 тисяч гривень. Робота фізично  важка і потребує високої кваліфікації. Але професійних кадрів не вистачає. Підприємство  намагається власними силами навчати ковалів – штампувальників, термістів  та операторів станків з числовим програмним управлінням. Тут готові підвищувати зарплати людям , але якщо буде за що.

Чернігівське підприємство вже сьогодні експортує 40 % своєї продукції. За умови стабільності вартості складових їх виробів, тут готові  забезпечувати контракти з європейськими партнерами.

 Під час візиту  обговорили кадрові питання на підприємствах, а також проблему з безробіттям, яка  для жителів регіону  є однією з пріоритетних. Спілкування було коротким та динамічним.

Реальні надходження  до обласного бюджету  у 2020-у у порівнянні з попереднім роком впали на половину. Сьогодні проблема, як підняти рівень економіки в регіоні .