НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Медаль знайшла своїх героїв

Featured Video Play Icon

Андрій Дериземля через 10 років після чемпіонату світу з біатлону  одержить срібну медаль. 27 жовтня Антидопінгова панель Спортивного арбітражного суду анулювала результати змагань російського біатлоніста Євгена Устюгова, починаючи з 24 січня 2010 року, за порушення антидопінгових правил. Таким чином Андрію Дериземлі, Олександру Біланенку, Сергію Семенову і Сергію Седнєву, які брали участь у чоловічій естафеті на чемпіонті світу-2011, передадуть срібні медалі.

  Андрій Дериземля, начальник управління сім’ї, молоді та спорту ЧМР,телефоном розповів,що задоволений таким рішенням. Справедливість і через , що  задоволений цим.  справедливість діє через такий досить великий проміжок часу, але справедливість  і через стільки років перемогла. Вживання спортсменами допінгу – неприпустиме , переконаний Андрій.

Заборонений допінговий препарат, за прийом якого звинувачують Євгена Устюгова, досить поширений, його використовують для підвищення рівню гемоглобіну у крові. Він надає прилив енергії та сил.   Андрій Дериземля розповів, що готовність українських біатлоністів до змагань у ті роки  була високою. Молодим спортсменам побажав плідно тренуватися, добре співпрацювати з тренерами та федераціями і в жодному разі не вживати допінги.