Факт-новини: оперативні сюжети

Малонаселена Чернігівщина

Featured Video Play Icon

Як підтримуватимуть область?

  Народні депутати міжфракційної групи “Чернігівщина” презентували законопроєкт з держпідтримки малонаселених територій України. Під час конференції “Перспективи розвитку Чернігівщини”, що проходила в обласній раді 27 лютого, концепцію та базові принципи документу озвучив Антон Поляков.

За його словами, до розробки законодавчих ініціатив долучилися і представники об’єднаних територіальних громад. Вимогою часу назвав цей законопроєкт народний депутат Валерій Зуб.

Проблема низької щільності населення є актуальною для Чернігівщини. Про це говорили і учасники конференції. Законопроект передбачає внесення змін до законодавства України у частині, що стосується скорочення мережі закладів освіти та охорони здоров’я на малонаселених територіях.

Учасники конференції підтримали проєкт Закону України «Про статус малонаселених територій». Наступного тижня законопроект внесуть на розгляд до Верховної Ради. Учасники конференції говорили і про перспективи бюджетів області в разі його прийняття. На конференції йшлося і про децентралізацію.

Спікери зазначали, що наразі обласна рада відсторонена від розробки та погодження Перспективного плану формування територій громад.  

Ще одним важливим питанням порядку денного була доля останніх в області торфопереробних підприємств – Смолинського та Ірванцівського заводів «Чернігівторф», які стоять на межі закриття.