Факт-новини: оперативні сюжети

Маєте ліфт, тоді ходіть пішки!

Featured Video Play Icon

Тетяна Дусь мешкає на 9-ому поверсі. Жінка пересувається повільно, адже у неї болять ноги. Спускатися-підніматися щодня по сходах для неї велике випробування. Іншого виходу поки немає – ліфт відключений. Скаржаться на довготривалий дискомфорт і інші мешканці багатоповерхівки.

Мешканці будинку 160-А, що по вулиці Шевченка, вже не перший рік потерпають від нерегулярної подачі електроенергії. І от болюча проблема наздогнала їх знову. Вже понад півроку фактично при справному ліфті вони вимушені ходити пішки. Причина у пошкодженому електрокабелі, що працює в аварійному режимі і не витримує великих навантажень.

Люди кажуть, оскільки газу у них нема, весь будинок електрифікований. Якщо з ладу вийде резервний кабель, вони можуть залишися взагалі без електроенергії. (СХ

Доступу до кабелю мешканці не мають. Зі своєю проблемою куди тільки вони не зверталися, протягом року пишуть листи до багатьох інстанцій, але питання з ремонтом поки не вирішено. Передали звернення навіть Президенту Володимиру Зеленському, коли він перебував у Чернігові.

Кабель знаходиться на балансі КП «Обласний навчально-виробничий центр», і тому жителі зверталися і до голови облради, і до його заступника. Заступник голови облради Арсен Дідур добре знає проблему, і каже, що рішення по фінансуванню придбання нового кабелю було прийнято сесією ще минулого року, проте департамент фінансів ОДА не дав згоду на перерахунок грошей.

Арсен Дідур запевнив, що на наступній сесії обласної ради, яка відбудеться у липні, питання знову винесуть на обговорення . Сподівається , що кошти перерахують і незабаром мешканці знову повернуться до комфортного життя. Представник ОДА Геннадій Луценко телефоном також запевнив, що турбуватися людям не слід, департамент отримав офіційного  листа і з п’ятниці займається цим питанням. Як бачимо, питання жильців наразі у підвішеному стані. А чи довго ще триватиме цей процес – покаже час. А поки питання вкотре обговорюється, ходіть пішки, шановні мешканці!