ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Лот від оборонців Чернігова: на благодійному ярмарку збирали кошти для ЗСУ

Featured Video Play Icon

Чернігівка Лариса Марченко обрала картину з трояндами. Жінка прийшла на благодійний ярмарок, аби не лише придбати те, що їй до вподоби, а й задонатити на ЗСУ і  допомогти українським військовим, які боронять суверенітет та цілісність нашої держави. Каже, тут можна знайти вироби на будь-який смак від майстрів та майстринь з різних куточків України. 

Про акцію дізналася в Фейсбуці, але я до дівчат приходжу і іноді щось приношу, якщо є можливість. Вважаю, що армії треба допомагати, бо або ми будемо допомагати армії, або ми будемо жити під кацапами, але взагалі, якщо вони прийдуть, то жити ми не будемо. Це однозначно, – розповіла  чернігівка Лариса Марченко.

Ярмарок провели представники благодійної організації ”Північний янгол”. Тут виставили понад  десяток лотів: смаколики, в’язані іграшки, картини, прикраси ручної роботи, квіти, поробки, сумки, ковдри тощо. А для малечі організували аквагрим. Відвідувачі змогли придбати і ексклюзивний лот – розписані бокси для снарядів, які передали оборонці Чернігова. За словами волонтерки Наталії Орлової,  для них важливо зібрати якомога більше коштів на сучасне озброєння, що допоможе захисникам бити ворога. 

– Присвячений, він, звичайно, допомозі ЗСУ. У нас наразі, на даний момент, зборів на 600 плюс тисяч. І це термінові збори, тому що це йдуть дрони, батареї для дронів і РЕБи, які захищають наших хлопців від ворожих дронів. Закривати їх треба терміново. Людям треба підіймати настрій. Люди повинні не тільки вірити, вони повинні розуміти, що наша єдність – це єдине, що нас рухає вперед, зараз і зараз. У нас може бути мало зброї, мало чогось, але якщо ми єдині, як це показав лютий 2022, ми неодмінно вистоїмо, – зазначає волонтерка Наталія Орлова.

Загалом, за два дні на благодійному заході зібрали понад 60 тисяч гривень. Лоти, що не продали на ярмарку, виставили у соціальних мережах, аби ті, хто не зміг наживо приєднатися, також взяли участь і задонатили. Всі виручені кошти направлять на допомогу розвідувальним та штурмовим бригадам, які боронять нашу країну в найгарячіших точках.