ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Курс ПДР з кваліфікованим викладачем: де чернігівці можуть безоплатно пройти навчання

Featured Video Play Icon

У чернігівському Гончаренко центрі людно. Сьогодні тут передостаннє заняття курсу з вивчення правил дорожнього руху. Майбутні автомобілісти схвильовані, адже зовсім скоро на них чекає теоретичний іспит, а згодом, під наглядом інструктора, і практичні заняття з водіння. Серед учениць — чернігівка Ірина Маслюк. Про можливість безоплатно опановувати ПДР тут, у центрі, дізналася від друзів.

Записалась, але в принципі на той час усі групи були вже сформовані, тому мені зателефонували приблизно через місяць і вже тоді я мала можливість записатись. – Все ж таки дистанційне навчання не замінить цієї комунікації, яка відбувається тут, в аудиторії, тому що наш викладач Сергій Петрович, він дуже надає багато практичних для нас ситуацій, які є дуже важливими, я вважаю, під час керування транспортним засобом, – зазначила учениця Ірина Маслюк.

Тема, яка далася Ірині найскладніше — дорожні знаки. Усі труднощі на шляху до омріяного посвідчення водія містянам допомагає долати кваліфікований викладач із майже 40-річним досвідом кермування. На його рахунку десятки людей, що успішно склали іспит.

Зараз сервісна служба МВС дає таке право людям самостійно вивчати правила дорожнього руху, я не думаю, що в людей є можливість достатньо глибоко їх вивчати самотужки, не у всіх є можливість займатися в автошколах. Попасти сюди достатньо складно. Тобто є, відповідно, попит, перенасичення. Це нормально, так і повинно бути. Видно воно корисно людям, – розповів викладач правил дорожнього руху Сергій Павленко.

Такий запит на вивчення ПДР, у Гончаренко центрі пояснюють тим, що після початку повномасштабного вторгнення багато українців опинилися в критичній ситуації, коли було вкрай необхідно сідати за кермо. Тож нині вони не втрачають можливості опанувати майстерність водіння. По завершенню двохмісячного навчання в освітньо-культурному просторі людина має відповідний багаж знань і дії її наступні…

Вона повинна негайно йти у МВС, негайно реєструватися для складання теоретичного іспиту, а потім обов’язково на наступний день реєструватися в будь-якій діючій автошколі з метою практичного продовження навчання, – пояснив Сергій Павленко.

Додамо, за результатами прослуханого курсу правил дорожнього руху чернігівці також отримують свідоцтво, що підтверджує це.