ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Крижана небезпека: надзвичайники показали чернігівським дітям, як рятують людей на водоймах

Featured Video Play Icon

Елементарні знання врятують життя. Чернігівські надзвичайники навчали вихованців Центру розвитку обдарованості «Унікум» правилам поведінки на льоду. Діти дізнавалися  про безпечну товщину льоду та як потрібно перевіряти його міцність. Малеча ознайомилася і з базовими інструкціями порятунку людей, які провалилися під кригу.

-Основні заходи безпеки,  які потрібно знати: безпечним вважається товщина льоду 7 см для однієї особи, для групи осіб  це 15 см. Якщо на льоду проводяться активні види відпочинку наприклад гра хокей або катання на ковзанах безпечним вважається товщиною 25 см. Якщо ви опинились на льоду і бачите, що лід під вами тріскається, необхідно прийняти горизонтальне положення для того, щоб розосередити вагу тіла, та повзти в сторону берега тією дорогою, якою ви потрапили на місце,  де почав тріскатися лід, – розповів заступник начальника аварійно-рятувальної частини ГУ ДСНС в Чернігівській області Роман Білоконський.

Теорію закріпили практикою. Школярі спостерігали за роботою спеціальної техніки —  снігоболотоходу. Також працівники ДСНС показали дітям як функціонують потужні судна на повітряній подушці. Саме за допомогою них рятують та доставляють на берег людей, які опинилися під кригою.

Ми показали дії аварійно-рятувальної частини порятунку людей на воді.  З настанням перших морозів з’являється крига і аварійно-рятувальні частини частіше викликають люди, які потребують допомоги і потрапили під кригу, – зазначив Роман Білоконський.

Також діти одержали від надзвичайників друковані листівки з основною інформацією та правилами. Їх створив ЮНІСЕФ спільно з працівниками ДСНС.