Факт-новини: оперативні сюжети

Харчування у садках і школах Чернігова здорожчає з нового року

Featured Video Play Icon

З нового року у чернігівських школах та дитсадках здорожчає харчування. Відповідне рішення 3 грудня ухвалили у міській раді на позачерговому засіданні виконкому.

За 38 гривень прогодувати дітей тричі на день нереально. Якщо говорити мовою цифр, то підвищення на кожному сніданку для учнів 1-4 класів складе 8,5 гривень, а для дитячих садочків – 6 гривень. Нові тарифи обумовлені передусім інфляцією. Адже на сьогодні, більш ніж на 20 % зросли ціни на основні продукти – це молоко, м’ясо, крупи. До того ж, з початку 2022 року починають діяти нові норми харчування у школах та садках, які передбачають збалансоване, більш різноманітне та корисне меню.

На здорожчання харчування впливає не лише підняття цін на продукти, а і зростання мінімальної заробітної плати та складових собівартості їжі.

Як і раніше, вартість харчування частково компенсуватиме бюджет Чернігова – 25 % – для дитячих садочків і по 10 гривень за сніданки для учнів 1-4-х класів.Підвечірки для початкової школи та харчування дітей 5-11 класів оплачуватимуть батьки. Місто також забезпечить безкоштовне харчування і для пільгових категорій – сиріт, дітей із малозабезпечених родин, дітей, батьки яких загинули під час перебування в зоні АТО-ООС. У школах Чернігова 1840 дітей харчуються безкоштовно.