Факт-новини: оперативні сюжети

“Космічні мандри у майбутнє”. Хто став переможцем конкурсу?

Featured Video Play Icon

Завершився третій інклюзивний конкурс «Космічні мандри у майбутнє» Яскраво і показово – так за висновками журі проходив третій обласний інклюзивний конкурс творчих груп дітей та молоді «Космічні мандри у майбутнє». Захід присвячений пам’яті засновниці конкурсу та ГО «Голос батьків» Олені Трубенок.

Серед переможців – гурт «Щастя є!» Чернігівського навчально – реабілітаційного центру №2, де, власне, й проходили фінал та нагородження учасників. Цьогоріч конкурс проходив в онлайн – форматі.

В ньому взяли участь 12 команд, 8 з яких – з різних містечок області. На розгляд журі вони надіслали свої творчі роботи, а також відео з виступами.

Оксана Дорошенко – не лише мати особливої дитини, а й учасниця команди. Жінка зазначає, що участь у конкурсі надихає. Діти та молодь разом ставили театралізовані постановки, малювали картини, створювали костюми. Восьмикласниця із 6- ї Чернігівської школи Орина Демиденко не вперше допомагає дітям з особливими потребами в організації конкурсу.

До заходу долучилися депутати й благодійники. Партнерами конкурсу виступили Чернігівський навчально – реабілітаційний центр №2, громадська організація «Голос батьків», Міський молодіжний центр «Жменя» та об’єднання спілки Самаритян України.

Щастя, дружба, турбота, благодійність і небайдужість – головні меседжі заходу, каже Регіна Гусак. Формування в учасників та глядачів переконання, що люди та діти з інвалідністю мають рівні можливості з усіма.

Усі учасники стали переможцями в різних номінаціях конкурсу. Чотири команди визначили найактивнішими. Це групи з ГО «Голос батьків», «Логос» та навчально – реабілітаційного центру №2.