Факт-новини: оперативні сюжети

Кошти ДФРР

Featured Video Play Icon

Чому їх розподіляють не об’єктивно ?

  З 212 мільйонів гривень , які прийшли минулого року з Державного фонду регіонального розвитку для області на місто розподілили лише близько п’яти. Ось таку невеселу статистику озвучила заступниця начальника Управління економічного розвитку Чернігова Віталія Ярещенко.

При цьому всупереч існуючим проблемам інвестиційна привабливість Чернігова залишається досить високою і це відзначаються міжнародні експерти та агентства.  

Промисловими підприємствами Чернігова у 2019 році реалізовано продукції на більш ніж 14 млрд грн. Тенденція скорочення виробництва в місті не спостерігалась. Проте, у розрахунку на одного мешканця, цей показник у Чернігові менший, ніж у середньому в Україні.

Покращується ситуація з капітальними інвестиціями у порівнянні з іншими обласними центрами. Так, капітальні видатки з міського бюджету Чернігова за останні 5 років зросли у 6,5 разів.Повідомила Віталія Ярещенко.Майже половину власних надходжень до бюджету міста надійшло від малого та середнього підприємництва.

При цьому у Чернігові запровадили систему підтримки власного виробника.  П”ять підприємств Чернігова минулого року скористалися такої підтримкою, повідомила Віталія Ярещенко.