НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Чернігівський « Вимал» працює

Featured Video Play Icon

Стрімке зростання вартості енергоресурсів знижує конкурентоздатність українських підприємств, але чернігівський “Вимал” працює і нарощує обсяги валютної виручки в країну за рахунок експорту продукції. Щодня тут відвантажують вантажівки з крохмалем до Молдови, Румунії, Китаю і не тільки. Перший приватний завод з виробництва крохмалю в Україні збудували у Чернігові. Сьогодні ВИМАЛ це 2 сучасні заводи, підприємство цього річ відзначатиме своє  30 – річчя.

 У сезон на «Вималі» можуть переробляли до 56  фур картоплі за добу. До грудня на повну потужність працювало основне виробництво. У міжсезоння, з січня, продовжують переробляти решту сировини на іншому менш потужному заводі.

На  «Вималі» працює більше сотні чернігівців. Вони отримують стабільну зарплату, а підприємство платить податки до бюджету. Ціна на енергоносії це основна проблема , з якою наразі зіткнулися  чернігівські виробники крохмалю. В собівартості продукції він  посідає другу позицію. Вартість природного газу та дизпалива вплине на ціну крохмалю. Прибутковість знизиться, але всупереч існуючим проблемам, картоплю на Чернігівщині висадять, а на «Вималі» її перероблять. У цьому керівництво заводу впевнене.