НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Кому належить стадіон Гагаріна?

Featured Video Play Icon

Інтернет – видання поширили інтригуючу інформацію щодо  Чернігівського стадіону  ім.  Гагаріна, який, начебто,  тепер належить футбольному клубу “Десна”.

Як відомо, центральна футбольна арена міста, на якій команда ” Десни” проводить свої домашні матчі, свого часу була у комунальній власності Чернігова. Але, за ініціативи попередньої влади, стадіон передали у державну і наразі він належить Міністерству  молоді і спорту України.

 Цю інформацію повідомив і Головний тренер «Десни» Олександр Рябоконь  на інтернет порталі футбол. ua. Це ж підтвердила і заступниця Міністра молоді і спорту України Ніни Лемеш.

  • Передача стадіону з державної власності у комунальну  на сьогодні це питання  не стоїть гостро і не є першочерговим. Сьогодні Міністерство молоді і спорту України відкрите до громади міста Чернігова, для ФК ” Десна” по покращенню  матеріально – технічного стану   цього державного підприємства. Сьогодні Міністерство розглядає питання  зміни керівника державного підприємства. Не влаштовує робота того керівника, який працює сьогодні. Мова йде про подальшу співпрацю з усіма зацікавленими суб`єктами щодо розвитку цього спортивного об`єкту, – так прокоментувала ситуацію заступниця Міністра молоді і спорту України Ніна Лемеш.

Нагадаємо, в минулому сезоні  УПЛ «Десна» фінішувала четвертою і завоювала право виступати в кваліфікації Ліги Європи. Як повідомив  Олександр Рябоконь, на  стадіоні   зробили відмінний газон на арені , але він потребує  капітальної реконструкції.

Свого часу Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко ініціював питання щодо повернення стадіону у комунальну власність, лише  тоді Чернігів зможе вкладати кошти в його оновлення. А поки що коштом міського бюджету Чернігова реконструйована вхідна частина до центрального спортивного стадіону.

 Загалом, як повідомила Ніна Лемеш,  в районних центрах Чернігівщини близько 25 стадіонів, більшість з них потребують реконструкції. А це близько 50 млн. гривень  на один об`єкт.