Факт-новини: оперативні сюжети

Коли запустять громадський транспорт у Чернігові?

Featured Video Play Icon

Наразі це питання залишається відкритим. Постанови Кабміну не дають щодо цього конкретного тлумачення. При цьому місто готове відновити рух міського транспорту.

Як повідомив профільний заступник мера Андрій Черненко, у часи пік через обмеження кількості пасажирів, тролейбуси не можуть забрати усіх бажаючих (10-15% залишаються на зупинках). Вже видано більше 50-ти тисяч перепусток для підвозу людей на роботу.

До вирішення питання по суті на прохання містян Владислав Атрошенко доручив також вивчити можливість щодо запуску маршрутних спецперевезень до дачних масивів. Дата відновлення руху маршруток у Чернігові залишається поки що відкритою. Однозначного рішення, хто це має вирішувати, досі немає. При цьому проєкт тимчасових рекомендацій при перевезенні пасажирів автомобільним транспортом уже оприлюднено. Він передбачає, що водії та кондуктори проходитимуть температурний скринінг, працюватимуть в масках, проводитимуть дезінфекцію в салоні після кожного рейсу. Кількість пасажирів обмежується числом місць для сидіння, а в межах області дозволяється лише 50 % від числа місць для сидіння. За можливості, біля вхідних дверей мають встановити антисептики. Певні обмеження встановлюються щодо перебування пасажирів на автостанціях. Такі рекомендації дає Головний санітарний лікар України. Планують контроль за дотриманням цих протиепідемічних заходів покласти на місцеву владу та поліцію.