Факт-новини: оперативні сюжети

Коли медики отримають потрійну зарплатню

Featured Video Play Icon

На ранок 19 травня  нових пацієнтів з COVID-19  у Чернігові не виявлено.  ПЛР-тестування  проведене 777 особам , більше 340  перевірені експрес-тестами. Повідомив  на оперативній нараді головний медик  Чернігова Владислав Кухар.

 У Чернігові захворівших на Covid-19  27 чоловік. З них- троє одужали. З 24 -х- шестеро на стаціонарному лікуванні (троє з пневмонією середньої ступені тяжкості, один на подачі кисню без застосування ШВЛ). Інші на самоізоляції, це – контактні особи. В них хвороба проходить безсимптомно.

У Чернігівських лікарнях  будуть поступову повертати  планову госпіталізацію та проводити операції. Відповідний дозвіл надав Кабінет Міністрів України, – повідомив Владислав Кухар. Щодо підвищених зарплат медикам, які працюють з хворими на коронавірусну інфекцію, медичні заклади Чернігова  грошей ще не отримали , але необхідні документи вже підписали.

Чому тоді Міністерство звітує, що вони провели перерахунок, а місцеві  чиновники саботують виплату лікарям, –  каже міський голова В. Атрошенко. –   Ми говоримо за квітень, а зараз 19 травня. Якщо хтось щось коментує, під цим повинна бути база і якась інформація відповідна. Якщо грошей до кінця тижня не буде, будемо платити  з власного бюджету.

 У березні у Чернігові  хворих на Covid-19 не було. Тому підвищені зарплати медики отримають лише за квітень. Це близько 80 осіб, які наразі працюють в інфекційному відділенні та мобільних бригадах. Ці кошти на додаткові виплати за квітень  у міському управління охорони здоров’я від Національної служби здоров’я  сподіваються отримати до кінця поточного тижня, –  уточнив Владислав Кухар.