Факт-новини: оперативні сюжети

Коли почнеться вакцинація на Чернігівщині?

Featured Video Play Icon

На Чернігівщині вже затверджено графік вакцинації від коронавірусу. Згідно з Дорожньою картою Міністерства охорони здоров’я України передбачено п’ять етапів та 9 цільових груп населення для вакцинації. Перша хвиля  охопить понад 5 тисяч жителів Чернігівської області.

Володимир Тарасовський,  начальник центру громадського здоров`я Чернігівської обласної ради:

« Визначені цільові групи населення.  До першого етапу   входять   5 197 чоловік. Це  медичні працівники,  які працюють у ковідних відділеннях. Сюди відносяться лаборанти,  які працюють з біоматеріалом (ПЛР чи ІФА- тест ), також сюди відноситься і  працівники швидкої допомоги.  Також до першого етапу вакцинації віднесені  працівники , які перебувають у  геріатричних пансіонатах та інтернатах соціальної сфери».

До другого етапу вакцинації, окрім медиків, залучать також і людей віком від 80 років. Початок проведення щеплень припадає на другу половину лютого. Наразі створено 6 мобільних бригад для першого етапу вакцинації.

Планується, що вакцинація буде проводитись одночасно як в області так і в місті за однаковою процедурою. На другий етап щеплення відкриють попередню реєстрацію.

За прогнозами центру Громадського здоров’я Чернігівської обласної ради, за другий етап планується охопити більше 60 тисяч людей. Кожен громадянин має право безкоштовно отримати щеплення за власним бажанням.