Факт-новини: оперативні сюжети

Коли підключать опалення в садочку №66?

Featured Video Play Icon

8-го жовтня батьки вихованців чернігівського садочка №66 зібралися під будівлею міської ради, аби дізнатися, коли в їхньому дошкільному навчальному закладі ввімкнуть тепло. 66 садок – єдиний в місті, в якому немає опалення.

Як повідомили на зустрічі, у закладі своя індивідуальна котельня і відповідно до законодавства газ для неї мають закупати окремо. Через відсутність тендерної процедури закупівлі газу і виникли складнощі з підключенням опалення. Придбати його для закладу управління освіти намагається протягом декількох місяців та у зв’язку з нерегульованою ціною бажаючих постачати блакитне паливо немає.

Якщо питання в найближчі дні не вирішиться, дітей тимчасово переведуть в інші садочки.

Свою думку про нинішні складнощі з газом висловила і голова правління ПАТ “Чернігівгаз” Алла Ярова, яка долучилася до обговорення.

Цього ж дня після обіду шляхи вирішення проблеми опалення у садочку №66 і в 1000 подібних установ по Україні розглядали на урядовій селекторній нараді з головами ОДА і мерами обласних центрів. Зустріч проходила у закритому форматі в будівлі Чернігівської обласної державної адміністрації. Вона стосувалася якраз бюджетних установ, які самостійно використовують природний газ. Про підсумки зустрічі розповів заступник міського голови Віктор Геращенко.

За словами Віктора Геращенка, говорити про те, що вже з початку наступного тижня у садочку №66 буде опалення, поки зарано. Адже потрібно спершу офіційно підписати документи.

Зазначимо, садочок №66 – один з восьми бюджетних об’єктів по місту, які мають свої котельні і закуповують газ самостійно.