НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Книги, що змінюють життя

Featured Video Play Icon

У чернігівській бібліотеці імені Михайла Коцюбинського стартував інтелектуальний проєкт – «Клуб книгомандрівників». Його задум – донести до людей цінності книжки, її можливості і значення в нашому житті. Клуб книго мандрівників має на меті популяризувати найцікавіші книги, які створило людство і людей, які скористалися цією мудрістю та стали успішними.

За словами Людмили Зіневич, в рамках проєкту до бібліотечної установи приходитимуть відомі цікаві особистості Чернігова і розповідатимуть про свої враження від прочитаних книжок та розказуватимуть про те, як книга сприяла їхньому успіху. У зв’язку з карантинними обмеженнями, клуб поки діятиме раз на тиждень, проходитиме і транслюватиметься в онлайн форматі з запрошеним гостем. Розповісти про свої “книгомандри” до клубу завітав відомий біатлоніст, політичний діяч Андрій Дериземля. У руках він тримає книгу, що стала для нього доленосною і змінила його життя. Каже, саме завдяки їй він і став всесвітньовідомим спортсменом.

Книгу Андрій Дериземля береже як реліквію. Зізнається, де б не бував, завжди бере її з собою. Під час спілкування у клубі спортсмен і політик розповів багато «цікавинок» про себе і роль книг в їхній родині. Виявляється, чоловік великий книголюб, з дитинства обожнює читати літературу різних жанрів, багато чому навчився завдяки прочитаним книгам. Нині чоловік прищеплює любов до літератури дітям. У родині навіть є свої традиції.

За словами директорки бібліотеки, взяти участь у бесіді і стати гостем клубу може будь-хто з чернігівців. Головне – це любов до книги і бажання поділитися нею зі світом. Вже наступного тижня у бібліотеці готують зустріч з іншим гостем. Хто саме завітає до клубу, поки тримають в таємниці, проте обіцяють – буде дуже цікаво і пізнавально.