Факт-новини: оперативні сюжети

Кіберполіція викрила мережу шахраїв

Featured Video Play Icon

Поліцейські встановили, що від злочинної діяльності 40 осіб постраждало близько тисячі людей. Їм  завдали шкоду більш ніж на  3,5 мільйона гривень. Проведено 56 санкціонованих обшуків в 11 областях України, у тому числі і на Чернігівщині. Інформує прес-служба поліції у фейсбук.

При цьому мешканці міста продовжують потрапляти на гачок шарлатанів і віддають їм останні  гроші. 78-річна Любов Дмитрівна розповіла свою реальну історію. В телефонній розмові шахрайка представилася її донькою і розповіла, що потрапила в халепу. Аби не відкривали кримінальну справу, треба заплатити 30 тис. доларів. Коли жінка сказала, що у неї таких грошей нема, запитали, скільки є. А в домі було 10 тисяч гривень і 400 доларів. Жінка назвала свою адресу і віддала всю суму посереднику. «Мене, як вирубило, – зізнається постраждала. – І лише після телефонної розмови з друзям зрозуміла, що мене ошукали».

 На жаль, такі історії не поодинокі. У черговий раз поліціянти попереджають людей, аби вони не велися на шахрайство. Для цього варто бути уважними .