Факт-новини: оперативні сюжети

Хворих на COVID-19 у Чернігові немає

Featured Video Play Icon

У медичних закладах міста лікують 30 пацієнтів з пневмонією.

На 31 березня пацієнтів з підозрою на COVID-19 у Чернігові не виявлено. Про це повідомив на оперативній ранковій нараді головний медик міста Владислав Кухар.  При цьому офіційно затверджених протоколів лікування цієї небезпечної інфекції у медиків ще й досі немає.

Окремі лікарні, такі як столична Феофанія, затвердила протокол під власну відповідальність , проінформував Владислав Атрошенко.  Як повідомив Чернігівський міський голова наразі у місті проведена максимально можлива підготовка для того аби у разі появи пацієнтів з проявами хвороби , боротися за їх життя.

На перший час є все необхідне для того аби захистити медиків , які будуть на першій лінії боротьби з недугою. Наразі триває подальша організаційна робота для того аби вирішити решту відкритих наразі питань і захистити як медиків так і їх пацієнтів.

к ми уже повідомляли ,Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко за особисті кошти придбав апарат ШВЛ для Чернігівської міської лікарні №2 , а також виділив сто тисяч гривень для купівлі необхідного обладання для вірусологічної референс-лабораторії для тестувань на COVID – 19 у Чернігівському обласному лабораторному центрі.