НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Художня гімнастика за часів пандемії

Featured Video Play Icon

25 березня у приміщенні “Чернігівської обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи” розпочався Чемпіонат України з художньої гімнастики серед юніорок, дівчат 2003-2008 року народження, та дорослих.

Змагання з шести видів вправ: без предмету, скакалка, обруч, м’яч, булава та стрічка.

Всього 98 учасниць з 11 регіонів України. Це учні закладів загальної середньої освіти та вихованці спеціалізованих закладів спортивного профілю, ДЮСШ та СДЮСШОР. Усі з гарним  бойовим настроєм.

Захід проводиться без глядачів, з дотриманням усіх карантинних вимог: одночасно  в окремих залах можуть знаходитися 2 команди, у кожній по 6 осіб, одна готується, інша виступає. Обов’язковим для усіх присутніх є використання масок та антисептичних засобів. Про карантинні обмеження детальніше розповіла головний суддя змагань Лариса Гавренко:

«тут дуже зараз суровий контроль, тому що пандемія у світі. Запускають гімнасток за 2 години, вони розминають м’язи спочатку у дальньому залі, потім переходять на цей майданчик, далі на змагальній залі і потім уходять, щоб не було стовпотворіння».

Змагання мають на меті: підвищення рівня спортивної майстерності спортсменок, популяризацію художньої гімнастики серед учнівської молоді України, а також широкого залучення їх до систематичних занять спортом. Організатор заходу Анатолій Скрипченко розповів, які нагороди та заохочення чекають на переможців:

«Комітет надіслав нам дуже своєрідні квадратні медалі, як на Олімпійських іграх, дипломами, крім цього Федерація підготувала окремі подяки і сертифікат участі. Змагання у нас традиційно проводяться в Чернігові, також плануються навесні і восени». 

Чемпіонат України з художньої гімнастики серед учнів за програмами МСУ та КМСУ триватиме до 28 березня. Цього ж дня 8 кращих гімнасток з програми МСУ та КМСУ будуть виступати у фінальних змаганнях.