Факт-новини: оперативні сюжети

Хто встановлює тарифи на тепло та воду

Featured Video Play Icon

Як прокоментував допис народного депутата чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

“Встановлення тарифів на тепло й воду має контролювати тільки незалежний державний орган. Треба позбавити недобросовісних керівників міст можливості піднімати ціни для населення. Так тарифи стануть справедливими….Дійсно, є міста, у яких тарифи контролює місцева влада і при цьому ціни у платіжках адекватні”.

Саме так написав на своїй сторінці у Фейсбук  народний депутат Олег Семінський. І це вдвічі дивно , якщо врахувати те , що  він є заступником голови  Комітету Верховної Ради України з питань енергетики  та житлово- комунальних послуг.  Чернігівський міський голова на розширеній ранковій нараді  так прокоментував  цю  публікацію.  При цьому  Владислав Атрошенко підтримує пропозицію щодо того аби і місцеві громади могли долучатися до формування тарифів на послуги та впливати на вартість їх складових. На жаль, поки що такої можливості  їм ніхто не дав.  

Нагадаємо, функцію регулятора тарифів на теплопостачання  та інші комунальні послуги НКРЕ КП  здійснює з моменту свого створення, тобто в вересня 2014 року.