Факт-новини: оперативні сюжети

Карантин у супермаркетах

Featured Video Play Icon

Вхід до магазину без маски заборонений. Такими оголошеннями зустрічають покупців у продовольчих супермаркетах Чернігова. Чи то оголошення на людей подіяло чи Постанова Кабміну , але за час нашої роботи в одному із магазинів міста, жодного покупця без маски ми не побачили. Охоронець Микола Юрійович, каже , що наразі з цим проблем не виникає.

Але як би там не було, каже, жодного разу поліцію викликати не доводилося. При цьому на вході стоять дезинфектори та одноразові рукавички. Тож ,аби не наражатися не небезпеку та не інфікувати інших на вході людям все це пропонують. Але таких свідомих покупців у рукавицях у залі було небагато.

Дійсно , більшість покупців хоча і перебирає товар , але він у своїй основній масі в магазині запакований. А от овочі та фрукти пропонують вибирати самим. Добре , якщо при цьому люди свідомо це роблять у рукавичках. Але , на жаль , таких правил гігієни дотримуються не всі покупці.При цьому магазин тут не до чого, бо рукавиць достатньо.Їх потрібно лише вдягнути.

В цьому супермаркеті Чернігова , всі зауваження , які були озвучені співробітниками ” Муніципальної варти” після його перевірки усунені. Касири в масках , рукавичках та захисних шоломах.Тож захищені від покупців , а останні убезпечені від контакту з ними. Щодо дотримання дистації у півтора метри, зроблені відповідні розмітки. Але дотримуються не всі. Максимальна кількість відвідувачі у цьому залі має бути 65 чоловік. Вдень їх було значно менше норми.Згідно з урядовими Постановами у магазинах кожні 2-3 години мають робити дезинфекцію відповідними засобами. При чому ці норми щодо дотримання таких гігієнічних стандартів діяли і до пандемії, запевняє представниця Держпродспоживнагляду. Каже , що наразі , лише посилений контроль за дотриманням нормативної контрації розчинів. Щодо цін на лакмусові товари , такі як лимони , часник , імбир ціни можливо трохи нижчі , ніж у столиці, але, все одно, шокуючі. Лимони за кіло пропонують по 112гривень, імбир більш ніж за 350 , а часник за 150 гривень. Тож пропозиція на такі собі сумнівні імуностимулятори є, а от бажаючих їх купити не спостерігається. Політичний товар гречка у межах 35 гривень на полицях є. А от більш дешеві крупи уже розібрали.