Факт-новини: оперативні сюжети

Капелі бандуристів – 10 років

Featured Video Play Icon

Як музиканти відзначили ювілей?

Самобутній голос бандури зустрічав гостей філармонійного центру, які завітали на День народження капели бандуристів імені Остапа Вересая.

Святковий концерт “Батьків моїх земля” ще й став своєрідним звітом творчого колективу за 10 років існування. З перших хвилин концерту глядачі поринули у різноманіття жанрів. Звучання чоловічих голосів, віртуозність бандуристок та проникливі мелодії не залишали нікого байдужим.

Програма органічно поєднувала давні традиції із сучасністю. Традиційно лунали українські народні пісні та думи, а також твори сучасних композиторів та авторські. Алла Калашник авторською композицією “Танок валашок” зламала стереотипи щодо традиційного звучання бандури. На цьому родзинки програми не скінчилися. Взяли до рук бандуру й хлопці.

У кулуарах та зі сцени звучало питання:”10 років. Багато це чи мало?!”Як для творчого колективу, то це вагомий відрізок часу, наповнений важкою працею, творчим пошуком та втіленням цікавих ідей.

За 10 років існування творчий колектив філармонійного центру завоював глядацькі симпатії ,гастролюючи по області та країні, представляв наш кобзарський край в Білорусії. Хотілося , щоб у новинах звучали повідомлення і про європейські гастролі Чернігівської капели бандуристів.