Факт-новини: оперативні сюжети

Через терни до зірок

Featured Video Play Icon

Це театральна лялька  Коронавірус. А  виготовила її чернігівка  Євгенія Коніщева. Дівчина написала новорічну інтермедію «Історія казкового лісу» і тепер показує її вихованцям першої музичної школи. На сцені  в образі ляльки  і ялинки, костюм якої теж пошила сама. Інтермедія має повчальне значення.

Такий новорічний ранок дівчина підготувала разом із  викладачем музичної школи Іриною Пенясовою. Діти не лише переглядали інтермедію, а й брали  участь у ній. Це свято для дітей дівчина влаштувала тут  не випадково. У Чернігівській музичній школі № 1 вона колись навчалася.

Свято Нового року для Євгенії Коніщевої – найказковіше і найулюбленіше з усіх. За 2 місяці до нього вона  фантазувала й виготовляла новорічні сувеніри для рідних та друзів.

Сценарії казок чи вистав, пісні чи вірші Євгенії скласти не важко. Це  її  творча віддушина. Аніматоркою  Євгенія  також виступає не вперше. Грала на сцені  Чернігівського театру ляльок.   Шити костюми казкових героїв надихнув  той же  ляльковий театр, куди вона прийшла  7 років тому як волонтер  допомагати в майстернях  лагодити ляльки чи костюми.

П’єса «Фізкульт – привіт!» полюбилася акторам і головному режисеру театру ляльок. І тепер вистава за цією п’єсою вже є в репертуарі, її грають на сцені для малечі. Для колективу театру  Євгенія  Коніщева, як сонячний промінчик, каже  Віталій Гольцов.

 Євгенія має дві освіти  – здобула фах юриста і   декоратора вітрин. Має бажання працювати аніматором  або  юристом. Але в центрі зайнятості дівчині поки не знайшлося вакансії. На жаль, вона має  інвалідність по зору. Тож Євгенія присвячує себе творчості. Восени 2019 – го    прийшла реалізовувати себе в інтеграційний театр «МІСТ». Тут грає  у виставах, пише вистави і шиє костюми для  акторів. Найбільша мрія Євгенії Коніщевої  – працевлаштуватися і заробляти собі на життя. Вона має надію, що  коли-небудь це здійсниться.  І не зважаючи на інвалідність, дівчина не має меж для своєї творчості. Намагається жити повноцінним життям та ще й радить тим, хто має якісь фізичні обмеження вірити  в краще і досягати мети.