Факт-новини: оперативні сюжети

Історія добровольця

Featured Video Play Icon

 Чим допоміг на війні музейний експонат?

Напередодні Дня добровольця рядовий роти патрульної служби Оперативного підрозділу” Свята Марія” Максим Коношевич удвох зі своїм сином Радиміром прийшли до виставкової зали Чернігівського історичного музею. Хлопцю лише 9 років , тому батько далеко не все розповідає йому про події на сході України. Але сьогодні вирішив розказати про те з чого все розпочиналося. Згадує 2014-й.

У добровольців полку ” Азов” Міністерства внутрішніх справ був кулемет , а тягати його доводилося на руках.І це було нелегко. Виникла ідея взяти в оренду музейний експонат , станок часів другої світової з Чернігівського історичного. Правда до цього довелося підписати чимало паперів та погоджень ,взяти на себе відповідальність , а потім зняти зі станка кулемет . А це виявилося непросто.

Максим пішов добровольцев через рік , а до цього цей музейний експонат вже отримав бойове хрещення на війні . Він разом з Азовцями пройшов найгарячіші точки на сході України. Навіть після повернення до музейної експозиції історія цього станка не завершується.

Він продовжує розповідати про історію добровольчого руху та наочно ілюструє той зашкальний рівень мотивації з якою хлопці йшли на захист України. ” На наших плечах Україна” – саме так називається експозиція , яка представлена у Чернігівському історичному музеї.

Історія добровольчого руху під час неоголошеної війни , яка ще й досі триває на сході, одна із її складових Бо усі хлопці та жінки , які пішли на фронт за власним бажанням є добровольцями. Історики продовжують збирати артефакти , інформацію та документальні свідчення про цю війну.