Новини

Сім’ям загиблих захисників у Чернігові виплатять по 40 тисяч гривень

Проєкт Програми надання одноразової матеріальної допомоги членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України на 2023 рік 24 листопада погодив виконком міської ради. Програму ще мають затвердити депутати міської ради на найближчому засіданні сесії. Почне вона працювати з 1 січня 2023 року. 

Про це повідомляє пресслужба муніципалітету. 

Програма розроблена з метою фінансової підтримки сімей захисників і захисниць, які, починаючи з 24 лютого 2022-го, брали участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з російською військовою агресією проти України, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів.

Одноразова матеріальна допомога виплачуватиметься у розмірі 40 тисяч гривень одному з членів сім’ї загиблого (померлого)  за згодою інших членів родини.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації цієї Програми у 2023 році, 10 млн гривень.

— Наші представники міста, найкращі представники, віддають найдорожче — своє життя: за наше майбутнє, за майбутнє наших дітей, за нашу країну. Ціна цього життя немає грошового еквіваленту. Тому прохання сприймати цю підтримку міста, 40 тис грн, не як грошовий еквівалент життя, а як честь і шану сім’ям у пам’ять про загиблих,— прокоментував значення цієї Програми Чернігівський міський голова. 

Станом на 15 листопада департаментом соцполітики ЧМР встановлено статус члена сім’ї загиблого (померлого) захисника і захисниці України 276 особам, за 138 загиблих захисників України.