Факт-новини: оперативні сюжети

«Історії сильних жінок у період війни»: у Чернігові відкрилась виставка до Дня міста

Featured Video Play Icon

У Чернігові до Дня міста відкрилася фотовиставка в рамках проєкту «Історії сильних жінок у період війни», який втілює медіацентр «Моє місто» та Спілка жінок Чернігівщини».  Починаючи з липня на сторінках газети «Сім днів» виходили розповіді про жінок, які робили свій внесок у перемогу на різних фронтах. Це волонтерки, підприємниці, лікарка, студентка та журналістка.

Серед героїнь проекту  Ольга Заїка – директорка Чернігівського хлібокомбінату №2. Під час активних бойових дій підприємству вдалося забезпечити містян хлібом. Доводилося працювати під обстрілами, та навіть в умовах відсутності постачання сировини.

Наталія Орлова почала волонтерити з перших днів рашистської навали. Спочатку надавали допомогу бійцям, а потім адресно тим мирним мешканцям, які її потребували: людям похилого віку, хворим і тим, хто фізично не мав змоги стояти у величезних чергах за продуктами. Наталія вважає, що зараз, коли бойові дії в Чернігові припинилися, все одно важливо продовжувати працювати і надавати допомогу людям.

Авторка портретів, представлених на виставці  «Історії сильних жінок у період війни»– чернігівська фото художниця Ірина Власова.

На цей момент проект налічує 10 історій, але організатори обіцяють на цьому не зупинятися.