Факт-новини: оперативні сюжети

Ігротеки, майстер-класи та розваги: «Територію радості» подарували чернігівським дітлахам

Featured Video Play Icon

Подарувати малечі незабутні моменти щастя та безтурботності. У Чернігові до Міжнародного дня захисту дітей організували «Територію радості». На вже традиційному для міста заході зібралося чимало дітлахів та батьків, для яких підготували насичену програму з різноманітними активностями. Зокрема, на імпровізованій сцені виступали колективи міських клубів за місцем проживання, котрі представили яскраві танцювальні та музичні номери. На ігрових локаціях охочі змагалися в корнхол, дженгу та великі шахи. Ті ж, хто любить творчість, могли відвідати майстер-класи та спробувати себе в рукоділлі. А ось юні художники долучилися до створення стріт-арту під гаслом «Мир Україні!». 

Дуже гарне свято. Я помалювала крейдою. Я отримала подарунки — гарну ручку з динозавриком та цукерку. Ще я була, ось там є така зона дуже гарна, треба ловити м’ячі, – розповіла Кіра.

Мені сподобалося малювати й робити поробки, – сказала Маша.

Дуже приємно, що на День захисту дітей проводять такі заходи, що заохочують дітей у різних конкурсах бати участь. От ми, наприклад, танцювали, дітки дуже із задоволенням ішли. Дуже всім дякуємо за організацію свята, – зазначила Наталія.

Ігротеки з подарунками, аніматори та ростові ляльки — усе це створювало святкову атмосферу, де кожен міг знайти розвагу до душі. Маленькі учасники, які зустрічають уже третє літо в умовах повномасштабного вторгнення, жваво брали участь у конкурсах та змаганнях, бодай на кілька годин забувши про реалії війни — постійний стрес та небезпеку. Організатори свята, а це управління в справах сім’ї, молоді та спорту міськради спільно із центром роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання за сприяння низки партнерів, переконані: навіть у найскладніші часи малечі необхідно допомагати не втратити надію та позитивне світосприйняття.

Нас не зупинив ні коронавірус, ні хвороби. І, зрозуміло, що під час таких тривожних подій, які відбуваються під час війни, ми все-таки намагаємося зробити дітям свято, щоби вони мали свято, вибачайте за тавтологію, щоб вони відволіклися, щоб вони отримали гарний настрій, подарунки. Наші заходи, наші свята, зрозуміло, під час війни не такі масштабні, як ми робили до війни, але, усе одно, ми вважаємо, що діти повинні отримувати дитинство, – підкреслив заступник начальника управління в справах сім’ї, молоді та спорту ЧМР Валерій Семенець.

Серед партнерів заходу — громадська організація «Еко Місто». Вони презентували імпровізовану «ВелоКухню» — локацію, де всім охочим безоплатно обслуговували двоколісних, дарували світловідбивні ліхтарики та розігрували подарунки. Також цього дня в межах кампанії #BikesForUkraine 15 велосипедів знайшли нових власників — чернігівських дітей із малозабезпечених родин. Вони користуватимуться ними для поїздок до школи, на гуртки чи просто для прогулянок із друзями.

У мене мій велосипед зламався, а мені подарували новий.

Мені подобається цей велосипед. Я його собі не буду залишати, я його подарую іншим дітям у нашому клубі.

Взагалі, діти на велосипедах, і будь-хто на велосипедах — це індикатор комфортного міського середовища. Ми вболіваємо за те, щоб Чернігів був екологічним, безпечним, здоровим. І велосипед — це класний засіб для мікромобільності. Чим більше дітей, чим більше містян буде користуватися велосипедом, тим буде комфортніше всім іншим, – зауважив керівник ГО «Еко Місто» Сергій Безбородько.

Загалом, у межах кампанії #BikesForUkraine з 2022-го благодійники передали понад 700 велосипедів — не лише малечі, а і працівникам критичної інфраструктури, волонтерам та медикам. Кульмінацією ж свята став велозабіг, де дітлахи змогли випробувати нові «ровери» в дії. Додамо, Міжнародний день захисту дітей святкується щорічно 1-го червня, аби привертати увагу суспільства до проблем найменших, зокрема, дотримання їхніх прав та свобод, а також забезпечення гідних умов життя, навчання і відпочинку.