Факт-новини: оперативні сюжети

Ідеальне місто для бізнесу

Featured Video Play Icon

Чернігів  у загальноукраїнському рейтингу посів шосту позицію  за оцінкою існуючого у місті бізнес – клімату.

 Такі результати  Дослідження “Найкращі практики лідерів індексу ІКМ  2019/2020″ проведеного Info Sapiens у співпраці з ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Дослідження бізнес- клімату методом  онлайн – опитувань та глибинних інтерв’ю проводилося у 23- х обласних центрах України та Києві.

Згідно з  їх результатами,  п’ять міст – Чернігів, Кропивницький, Миколаїв, Суми та Тернопіль – включені до Програми покращення індексу конкурентоспроможності.

 Також Чернігів потрапив у Міжміську групу з покращення бізнес клімату.

Згідно з проведеним дослідженням , в “ідеальному для розвитку підприємництва  місті”  –  співпраця між бізнесом і владою має бути  прозорою та відкритою для усіх зацікавлених сторін .

Місцевий бізнес чітко бачить зв’язок між сплаченими податками та позитивними змінами в регіоні. Чернігівський міський голова запропонував  посилити співпрацю у питанні   переведення окремих структур на загальну форму оподаткування. 

Чернігів у п’ятірці лідерів серед українських міст у першому компоненті . Це – Започаткування бізнесу.

 У шостому – Неформальні платежі та корупція – наше місто шосте.

 Найкраще оцінюють безпеку ведення бізнесу (7 компонент із 10 ) у своєму місті підприємці у містах Краматорськ, Чернівці, Чернігів.

 В аналізі восьмого компонента – Лідерство міської влади – підкреслено, що у Чернігові є Дорадчий комітет з питань підтримки підприємництва, куди входять представники як влади, так і місцевого бізнесу.

Наступна хвиля опитування ІКМ – 2021 триватиме до 30 квітня цього року. Вона має виявити наступну п’ятірку. І вже у серпні-вересні  назвуть  десятку  міст – лідерів України.