Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові досліджують пасажиропотік

Featured Video Play Icon

17 червня в громадському транспорті Чернігова працювали студенти-волонтери, які ретельно записували кількість пасажирів. Інна Скляр слідкує за пасажиропотоком на 11-ому тролейбусному маршруті.

Разом з Інною протягом двох днів на міських маршрутах працюють ще 230 студентів-волонтерів в рамках проєкту розробки інфраструктурної моделі транспортних перевезень Чернігова, замовником якої є управління житлово-комунального господарства ЧМР.

На основі досліджень розроблятимуть нові маршрути, проведуть техніко-економічну характеристику старих. Це вже друге дослідження, яке міська рада замовила університету.

Перше проводилося у травні 2013 року. Саме тоді виявили проблему мікрорайону Астра, відірваного від міста, каже Артем Тарасенко. Виконавці дослідження ще тоді запропонували в разі будівництва дороги на Шерстянку пустити по ній 17-ій автобусний маршрут. Місто скористалося рекомендаціями і по 11-ому тролейбусному маршруту, який йде на Масани. І по тролейбусу маршрутів 9 і 9а.

Вивчення пасажиропотоку дасть можливість оцінити, як сьогодні змінилися точки тяжіння.

Дослідження мають закінчити до 15 вересня. Після чого проект публічно презентують містянам. Тоді з’явиться можливість розробити нову транспортну мережу Чернігова.