Факт-новини: оперативні сюжети

Гуртки, ігри та творчі майстерні: клуби за місцем проживання відкрили свої двері для дітлахів

Featured Video Play Icon

З насиченою розважальною програмою, творчими майстернями та іграми. У дитячо-підлітковому клубі «Крила» провели «день відкритих дверей». Такий захід щорічно в середині вересня проходить у кожному із чернігівських клубів за місцем проживання, аби не лише організувати змістовне дозвілля для вихованців, а й зацікавити інших дітей та показати їм, як цікаво та з користю можна проводити вільний час.

– Я тут ходжу до клубу цього, «Крила». Тут дуже весело, мені дуже тут подобається. Я часто з друзями спілкуюся, ще граємо в ігри, чай п’ємо. Ще можу іноді уроки поробити, якщо треба, – каже Софія.

– Тут багато всіляких розваг, тут ігри, іграшки. Тут дітей багато, багато моїх друзів, – зазначає Мілана.

Клуби за місцем проживання — один із видів позашкільної освіти для дітей та молоді, що фінансуються з міського бюджету. Зокрема, тут проводять безоплатні майстер-класи та організовують тематичні гуртки, де, серед іншого, навчають англійської мови та шиття. Усього в Чернігові чотирнадцять дитячо-підліткових клубів, які розташовані майже в кожному мікрорайоні міста.

– Що таке клуби — це дозвілля дітей, куди вони можуть прийти у свій вільний від основного навчання час і змістовно та корисно провести своє дозвілля. Для цього в нас є гуртки, для цього в клубах працюють педагоги-організатори, які організовують це дозвілля, – розповів заступник директора КЗ ПНЗ «Центр роботи з дітьми та молоддю» ЧМР Анатолій Вовк.

– Це велика кількість різноманітних майстер-класів, це можуть бути нетрадиційні техніки малювання, це може бути ліплення з пластиліну, солоного тіста. Часто ми проводимо психологічні тренінги для підтримки дітей, на розвиток комунікативних здібностей, інформаційні тренінги, протидія булінгу для старших дітей, екскурсії. Тобто все, що може зацікавити дітей, – додає педагогиня-організаторка дитячого-підліткового клубу «Крила» Світлана Курочкіна.

– Це обов’язок нас як дорослих підтримувати дітей, тому що діти мають зростати в щасливому оточенні та бути щасливими, – підкреслила заступниця Чернігівського міського голови Вікторія Пекур.

На «дні відкритих дверей» вихованців клубу «Крила» та дітей з усього району чекали різноманітні атракції, зокрема патріотична розмальовка, осіння аплікація, ліплення з повітряного пластиліну, а також локація, де малеча могла залишити свої побажання воїнам Збройних сил України. Завітали на свято і представники комітету захисту прав людини, які в ігровій формі розповіли, як убезпечити себе від насильства та експлуатації. А працівники ДСНС в інтерактивній формі навчали дітей правилам мінної безпеки.

На жаль, війна не закінчилася. Роботи з розмінування будуть проводитися ще дуже-дуже багато років. Тому ця інформація вкрай важлива для дітей, тому що, як би там не було, трошки таке затишшя в нашому місті, тому як діти, так і дорослі можуть забувати та нехтувати правилами безпеки. Тому нагадувати про це дуже важливо й обов’язково, – зауважила педагогиня-організаторка дитячого-підліткового клубу «Крила» Світлана Курочкіна.

Розважали ж малечу аніматори в образах відомих персонажів — пса Патрона, Леді Баґ, Хаґі-Ваґі та динозавра Діно. Діти одержали заряд позитивних емоцій, навчилися різним технікам рукоділля, а дехто і зустрів нових друзів.