Новини

Грабував та стріляв у людей: на Чернігівщині до 12 років позбавлення волі засудили військового рф

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду російського військовослужбовця визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України). Вироком Чернігівського районного суду Чернігівської області його засуджено до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба Чернігівської обласної прокуратури.

Читайте також: Рашисти атакували Чернігівщину дронами-камікадзе та важкою артилерією

Прокурор у суді довів, що у березні 2022 року під час тимчасового зайняття села Пакуль Чернігівського району командир одного з підрозділів ЗС рф зайшов до підвалу місцевого лісництва, де перебували двоє жителів села. Він здійснив у сторону потерпілих постріли з вогнепальної зброї, у результаті чого чоловіки отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Іншого дня обвинувачений віддав незаконний наказ підлеглим військовослужбовцям держави-агресора провести обшук однієї з баз відпочинку в тимчасово зайнятому селі Андріївка Чернігівського району, під час якого спільно заволоділи майном невійськового призначення на суму понад 75 тисяч грн.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Управління СБУ в Чернігівській області.

Наразі вирок не набрав законної сили.