НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Гуманітарний вантаж. Волонтери привезли до Чернігова допомогу з Німеччини

Featured Video Play Icon

Німеччина підтримує Україну. І цього разу ось ці троє чоловіків з невеликого міста Вайє подолали понад 2 тисячі кілометрів, аби побачити країну, яка бореться за свою свободу та допомогти чернігівцям із найбільш необхідним – продуктами, одягом, дитячими іграшками, засобами гігієни та медикаментами.

Гуманітарний вантаж для лікарні, а також жителів найбільш постраждалого мікрорайону – Бобровиці, збирали пересічні мешканці їхньої громади, а також українські переселенці, яких місто приймало від початку повномасштабної війни з росією.

Окрім Чернігова, волонтери планують побувати у тих населених пунктах, що у період активних бойових дій опинилися під контролем ворога.  Кажуть, у їхньому трейлері було до тонни вантажів, частину з них привезли з самої Німеччини, решту придбали вже тут, в Україні. Організувати поїздку вдалося завдяки сотням і тисячам небайдужих людей.

Волонтери також передали місту мультимедійний проєктор для пошкодженої рашистами бібліотеки Коцюбинського та подарунки від громади, серед яких синьо-жовтий стяг, підписаний українськими дітьми у Німеччині.