Факт-новини: оперативні сюжети

Гуманітарну допомогу, що надійшла з Латвії, розподілять серед соціально-незахищених чернігівців

Featured Video Play Icon

Продукти харчування, засоби гігієни, вживані речі та всю іншу гуманітарну допомогу, що надійшла до нашого міста з Латвії розподілять серед соціально-незахищених верств населення. Рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 19 грудня отримане майно направлять до міського терцентру соціального обслуговування, центру соціальних служб і навчально-реабілітаційного центру № 2, а також до пунктів незламності. Частину засобів гігієни та корм для чотирилапих отримає Ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин».

Надійшли продукти харчування, прийшли речі. Консерви, продукти швидкого приготування такі як мівіна. — Куди ми діваємо консерви? Консерви ми передаємо на Чернігівський міський територіальний центр соціального обслуговування. Вони своїм підопічним у якійсь пропорції їх роздають, правильно? Так! Скільки було консерв? Ми рахували через вагу й на загальну кількість вийшли на 10 тонн 477 кілограмів, – повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЧМР Олег Шамрук.

Нагадаємо, 10 автобусів, заповнені гуманітарними речами та продуктами, надійшли до нашого міста 6 грудня. Тоді представники місцевого самоврядування та влади Латвії передавали транспортні засоби особисто. Для подальшої інвентаризації, увесь вантаж доставили на склад Чернігівського тролейбусного управління. Уже за декілька днів навколо цієї теми було створено штучний резонанс. Мережею ширився фейк, що нібито на території комунального підприємства роздають гуманітарку. Під час засідання виконавчого комітету відповідальні за допомогу зазначили, що інцидент є вигадкою. До того ж, на кожну частину вантажа є всі необхідні митні документи.

Це приклад як потрібно працювати з гуманітарною допомогою. Порахували все, сходиться все. Немає чогось, що зникло. Відомості роздали, куди що поширюється, публічно відзвітували, – підкреслив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Виконувач обов’язків очільника Чернігова Олександр Ломако зазначив, що в межах міжнародної підтримки відновлення нашого міста, співпраця з Латвією є однією із найбільш результативних. Ще наприкінці травня, під час зустрічі представників міської ради з іноземними партнерами, було погоджено виділення латвійською стороною допомоги в різних сферах на загальну суму у два мільйони євро. І станом на кінець року ми маємо повністю реалізовані ініціативи.

Це будиночки на Дрозда, які ми поставили, модульне містечко, там 10 їх. 10 будиночків по 55 квадратних метрів із ремонтом і санвузлом, тобто там без меблів, але санвузол є. 55 метрів, 10 будиночків — раз. Обладнання для садочків, меблі, нові, гарні меблі: ліжечки, шафи, стільці, парти. Меблі для садочків у досить великій кількості. 88 ігрових майданчиків для садочків. І ще одне модульне, вони обіцяють нам передати, укриття. Ми там думаємо куди його поставити, – зазначив Олександр Ломако.

За попередніми домовленостями, Латвія підтримуватиме Чернігів і впродовж наступних трьох років. Ломако наголосив, що в умовах обмеженого місцевого бюджету, допомога від іноземних друзів є надзвичайно важливою.