ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Грант на 16 мільйонів гривень отримають 5 чернігівських шкіл: на що витратять кошти?

Featured Video Play Icon

5 шкіл Чернігова отримають загалом до 16 мільйонів гривень від україно-швейцарського проєкту DECIDE. Грантові кошти підуть на  облаштування укриттів та освітніх хабів у навчальних закладах. Школи №32 та 34 розширять вже існуючі укриття, а у 13-й, 19-й та ліцеї №22 відремонтують додаткові приміщення.

Навчальні заклади, які відбиралися по даному проєкту при формуванні мотиваційного листа, були враховані, щоб знаходилися у різних районах міста, великі школи, і також враховувалася можливість задіювання додаткових просторів для того, щоб збільшити можливості укриттів. Це допомагатиме більшій кількості дітей одночасно знаходитись у школі, – повідомив начальник управління освіти ЧМР Василь Білогура.

Частина грантових коштів призначена для проведення ремонтних робіт, інша частина – для закупівлі нового обладнання. Мета проєкту – перетворити шкільні укриття у повноцінні освітні хаби, які можна використовувати для навчання навіть тоді, коли повітряної тривоги немає.

Левова частка по обладнанню буде направлена на придбання сучасного комп’ютерного обладнання та оргтехніки, що дасть можливість займатися. Якщо це позаурочний час, то це можливість виконання домашніх завдань учнями. Може бути наповнення досить різним, і використання комп’ютерної техніки в освітньому процесі дуже важливе, – зазначив Василь Білогура.

Заявки на участь у проєкті DECIDE подали 86 територіальних громад. Серед 21-го переможця є і Чернігів. За словами Василя Білогури, для отримання грантових коштів місто має найближчим часом підписати меморандум та порядок їх використання з представниками проєкту DECIDE. Закупівлю обладнання для освітніх хабів та більшу частину ремонтних робіт в укриттях шкіл планується завершити до кінця цього року.