ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівським захисникам подарували особливі збірки творів Тараса Шевченка

Featured Video Play Icon

Не тільки зброєю, а і словом твориться перемога. Чернігівські військовослужбовці отримали збірки поетичних творів Тараса Шевченка “Кобзар”. Акція відбулася за підтримки одного з київських видавництв, а також мецената “Академії української музики”.

 -Взагалі дуже символічно, що сьогодні ми вручили такі “військові кобзарики”. Тарас Шевченко ще дуже давно мабуть передчував те, що сьогодні цей “Кобзарик” буде у велику допомогу нашим військовослужбовцям, – зазначив начальник управління культури і туризму ЧМР Олександр Шевчук.

Книжки планують передавати безпосередньо на фронт, саме тому дизайн обкладинки розробили так, щоб книга не відрізнялася від піксельної уніформи, а компактний розмір “Кобзариків” дозволить носити їх у кишені.

Дуже приємно, що весь світ зрозумів, не тільки Україна, не тільки люди українські, а увесь світ розуміє, що без єдності ми не сила, без розуміння того, що ми разом мусимо бути. “Кобзар” Тараса Григоровича Шевченка. На сьогоднішній день дух нас буде супроводжувати під час захисту нашої держави, не тільки дух Божий, а й дух національний, – підкреслив представник управління ОК “Північ” Юрій Гриськов.

За словами благодійників, це лише частина з запланованого, основний тираж найближчим часом передадуть військовим на Схід та Південь нашої країни.