Новини

До 30 см за добу: рівні води в річках Чернігівщини зростають, можливі підтоплення

Про можливі підтоплення окремих населених пунктів, доріг та садово-дачної забудови в Чернігівському, Новгород-Сіверському та Корюківському районах Чернігівщини, попереджає обласний центр з гідрометеорології. В області оголосили ІІ рівень небезпеки – помаранчевий.

Читайте також: Сьогодні – Всесвітній день здоров’я

За даними синоптиків, 7 – 10 квітня на Дніпрі в межах (Чернігівського району) триватиме ріст рівнів води на 0,1-0,3 м за добу. Тож можливе подальше затопленням заплави, порушенням транспортного сполучення з рядом прирічкових сіл та часткове затоплення окремих населених пунктів.

7-10 квітня на Десні продовжиться ріст рівнів води на 1-15 см за добу, що супроводжуватиметься подальшим затопленням заплави та порушенням транспортного сполучення з прирічковими населеними пунктами у Н.-Сіверському, Корюківському районах.

Можливе початкове затоплення понижених територій ряду сіл у Н.-Сіверському районі та садово-дачної забудови і доріг на заплаві у м. Чернігів, в районі Кордівка. Загалом пік весняного водопілля на Десні у межах Чернігова очікується у третій декаді квітня. За цей час, як зазначають синоптики, рівень води в річці зросте ще на 1 метр. Втім значних негативних наслідків для мешканців міста не буде, особливих підтоплень не очікується.

На р. Снов утримуватиметься затоплення заплави та перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодороги місцевого значення у Корюківському районі.