Факт-новини: оперативні сюжети

Готуйте команди для нового спортмайданчика

Featured Video Play Icon

Баскетбольний майданчик біля першої школи в очікуванні відкриття. Міський голова В. Атрошенко 21 травня побував на цьому будівельному об’єкті аби особисто пересвідчитись, як проходять роботи і чи зможуть підрядники вже у цьому році завершити будівництво.

В сезон тут завжди було багатолюдно. Тому не дивно, що цей майданчик у центрі Чернігова став одним із переможців проєкту бюджету участі. За нього голосували не тільки учні першої школи, але й дорослі любителі м’яча. Реалізація проєкту відбувається у співфінансуванні  бюджету розвитку та бюджету участі. Загальний його кошторис –  4 млн. 800 тис. гривень.

У нас була задумка створити не тільки баскетбольний, а й стрітбольний майданчики, – каже мер. – Не вистачало коштів. І ми прийняли важке рішення: за рахунок економії та перерозподілу коштів з інших об’єктів. Змінемо цей проєкт і завершимо в цьому році.

Згідно з проєктом тут буде два майданчика в одному. Можна буде двома командами грати у баскетбол на два кільця або у стрітбол на одне. Основа буде зі штучного гумового покриття. Облаштують також глядацькі трибуни та приміщення для інвентарю. Спортивну зону огородять, а територія буде освітленою. Стіни навколишніх гаражів металопрофілем закривати не будуть, вирішили розмалювати. У рамках реконструкції території біля першої школи, у дворі закладу вже працює два сучасних спортивних майданчика. Після завершення усіх робіт, вони будуть об’єднані в одному дизайнерському стилі.