НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Готуємося до сесії

Featured Video Play Icon

Друга сесія чернігівської міської ради нового скликання наближається. Питання порядку денного депутати аналізують на профільних комісіях. І багато з цих питань можна назвати визначними – наприклад, затвердження ряду міських програм, які діятимуть у Чернігові протягом наступних років. Зокрема, підтримка дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у 2021-2023 роках.

На сесії також розглядатимуть Програми соціальної підтримки населення Чернігова на 2021-2023 роки. Загалом на неї планується виділити майже 40 мільйонів гривень. Її мета – підтримка найбільш вразливих верств населення. Наприклад, у нашому місті проживає більше 11 тисяч ветеранів війни, майже 25 тисяч осіб з інвалідністю, більше 2 тисяч одиноких людей похилого віку – і всі вони потребують різної допомоги.

Не забудуть депутати і про малий та середній бізнес, який становить 99,9 відсотків від усіх підприємств Чернігова. Програма його підтримки на найближчі 5 років вимагатиме майже 8,5 мільйонів гривень фінансування з міського бюджету.

Розробники програми “Молодь міста Чернігова” на 2021-2023 роки основну увагу приділяють отриманню якісної позашкільної освіти, позаурочній зайнятості молоді, сприяння національно-патріотичному вихованню, популяризації здорового та безпечного способу життя та розвитку молодіжної інфраструктури.

Звісно, всі загадані програми вимагатимуть фінансування. Тому на сесії розглядатимуть також звіт про виконання міського бюджету. Станом на листопад всі захищенні статті та діючі інфраструктурні проєкти профінансовані повністю – цього не очікували навіть у фінансовому управлінні міської ради. Пленарне засідання Чернігівської міської ради розпочнеться 1-го грудня о 9 годині ранку.