Факт-новини: оперативні сюжети

Глава МОЗ Максим Степанов у Чернігові

Featured Video Play Icon

Глава МОЗ Максим Степанов перебував з робочою поїздкою у Чернігові. Перше, куди він заїхав, так це на Центральний ринок. Міністр побачив, що більшість людей – без масок, в кращому випадку маски були на підборідді. 

Міністр охорони здоров’я  також побував у центральній районній лікарні, яка, зокрема, визначена як опорна для лікування хворих на коронавірус. В даний час там перебуває 42 пацієнта з підтвердженим діагнозом COVID-19, або з підозрою на нього. М.Степанов  поспілкувався  з медпрацівниками, які безпосередньо беруть участь в лікуванні хворих.  Лікарня, каже глава МОЗ,  всім забезпечена: засобами індивідуального захисту, апаратами штучної вентиляції легенів таке інше.  Взагалі в Чернігівській області 11 лікарень, які визначені для лікування хворих на COVID, розраховані вони на 502 ліжка.

Міністр відвідав і Чернігівський медичний центр сучасної онкології. Подивився різні відділення, в тому числі відділення променевої терапії. Онкологія – це велика проблема для України. 15% людей, які помирають щороку – це онкохворі. В бюджеті наступного року через програму медичних гарантій суттєво збільшиться пакет онкології,  каже Максим Степанов.  

  • Ви знаєте, що у нас є велика програма по розбудові трансплантаційної незалежності. Це для того,  щоб люди не їздили за кордон лікуватися і робити трансплантацію органів. У Чернігівському онкологічному центрі планується  робити і  трансплантацію органів і кісткового мозку, – повідомив  очільник МОЗ.

Брифінг проходив на території обласного центру соціально значущих та небезпечних хвороб (колишнього тубдиспансеру). На сьогодні тут лікується на стаціонарі 70 пацієнтів. А колись  було 750 ліжок. Заклад перебуває у стані реформації. Міністр пообіцяв підтримати проєкт реконструкцуії однієї з будівель центру.