Новини

З укриттями, запасами води та медикаментів: в ОПУ розповіли про заходи безпеки в школах до 1 вересня

Новий навчальний рік в українських школах планують розпочати 1 вересня переважно в офлайн-режимі. А для цього в закладах освіти посилять заходи безпеки.

Про це поінформував сьогодні на брифінгу заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко.

За його словами, наразі активно йде підготовка до нового навчального року. Заняття планується розпочати 1 вересня переважно в офлайн-режимі за умови безпечної ситуації у регіоні. Для цього в закладах освіти проводяться заходи з посилення безпеки.

Читайте також: На ремонт шкіл у Чернігові спрямують 37 мільйонів гривень. Які заклади оновлять?

Йдеться про такі заходи безпеки:

– обов’язкова перевірка закладів освіти та прилеглих до них територій на наявність вибухонебезпечних предметів фахівцями ДСНС:

– готовність систем оповіщення. Особливу увагу звертаємо на доступність оповіщення для дітей з порушеннями зору та слуху;

– до початку навчального року в кожному закладі освіти мають бути визначені та позначені шляхи евакуації;

–  у кожного закладу освіти має бути відповідно обладнане укриття для всіх учасників освітнього процесу;

– створюються запаси води та медикаментів;

– проводяться тренування щодо дій у разі оголошення сигналу повітряної тривоги.

У разі повітряної тривоги освітній процес планується переривати і за можливості повністю або частково продовжувати його в укритті.

Учні та студенти, які навчалися в закладах, що зараз розташовані на тимчасово окупованій території, або ж пошкоджені/зруйновані окупантами, зможуть продовжувати навчання в них дистанційно. Окрім того, буде можливість навчатися в інших закладах освіти на підконтрольній Україні території.