Факт-новини: оперативні сюжети

Форум розвитку громад: Як подолати кадровий голод?

Featured Video Play Icon

Проблему кадрового голоду в ОТГ Чернігівщини обговорювали 24-го вересня на “Форумі розвитку громад” в обласному центрі. Те, що багато спеціалістів – молодих і не дуже – виїжджають з України за кордон, для більшості регіонів країни є звичним явищем. Особливо бракує фахівців робітничих професій.

На думку учасників форуму, почати долати цю проблему варто з освіти. Доктор юридичних наук Олег Шеремет представив програму підтримки та розвитку молодіжного кадрового потенціалу міста на 2022-2026 рр. Зокрема, він пропонує компенсувати вартість навчання окремих здібних дітей в університетах за кошти громад.

Розвиток сфери освіти повинен бути пов’язаний з кадровими потребами громад і відповідати на попит, який сьогодні існує на ринку праці. Чернігівський міський голова підтримує запропоновану програму, зокрема через те, що у Чернігові середній вік працівників сфери ЖКГ перевищує 57 років. На думку Владислава Атрошенка, треба терміново формувати кадровий резерв зі спеціалістів цілого ряду професій.

Також Владислав Атрошенко підкреслив, що особливу увагу потрібно приділяти професійно-технічній освіті. Адже, по-перше, це європейський тренд, а по-друге, на фахівців робітничих спеціальностей є попит, і знайти собі роботу з гідною зарплатою буде нескладно.