Новини

62 платана, що висаджують на Валу, Чернігову передав благодійник

Благодійник профінансував закупівлю і доставку 62 дерев до КП «Зеленбуд». Роботи з висаджування молодих дерев вже завершують працівники та працівниці підприємства, аби встигнути до холодів. Про це йшлося під час засідання виконкому міської ради 17 листопада.

Читайте також: Прогноз погоди на вихідні 18–19 листопада: до першого снігу готові?

— Місто отримало саджанці від благодійника та поважного мешканця, який вирішив залишитися невідомим (на що має право). «Зеленбуд» їх отримав і почав висаджувати. Вартість висадки одного дерева не більше ніж півтори тисячі гривень. На висадку 62 саджанців комунальне підприємство витратить менше 100 тис. грн. і у нас буде ціла алея якісних дерев. 

Ми дякуємо анонімному благодійнику, який у цей скрутний час вирішив покращити благоустрій міста, — зазначив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. 

Ринкова вартість одного саджанця до 10 тисяч гривень, повідомив директор КП «Зеленбуд» Віталій Морський. Місто ж їх отримало безкоштовно. 

  —  Дерева здорові, у віці 7-8 років. Ми їх оглянули, коренева система гарна, закритого типу, а це 99%, що вони приживуться. Велика подяка тій людині, яка їх придбала та ще й найняла транспорт, щоб їх нам доставити, – сказавВіталій Морський.