ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Фонтани у Чернігові цьогоріч не вмикатимуть: кошти направлять на ЗСУ

Featured Video Play Icon

Цьогоріч роботу чернігівських фонтанів у літньо-осінній період не відновлюватимуть. Попри те, що у багатьох регіонах України фонтани працювали як і минулі два роки, так і зараз, у Чернігова є чітко визначені пріоритети — допомога для ЗСУ, відновлення міста після ударів рашистів, підтримка інфраструктури. Про це повідомив на своїх сторінках у соціальних мережах виконувач обов’язків Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

-Дорогі чернігівці, отримую дуже багато запитань щодо того,коли ж запрацюють наші фонтани в місті.Багато людей чекають на це. Хочу повідомити, що ми порахували спільно з управлінням житлово-комунального господарства, що розконсервація фонтанів в цьому році і їх робота протягом літньо-осіннього періоду буде коштувати міському бюджету близько 5,3 млн грн. Ці кошти 5 млн грн ми направимо в одну з військових частин ОК«Північ», яка зараз перебуває на Сумському напрямку, – зазначив в.о чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Також Ломако зазначив, що військовим ці кошти більше потрібні і висловив сподівання, що чернігівці зрозуміють це рішення. Зазначимо, навіть попри вилучення до державного бюджету так званого військового ПДФО, Чернігів і далі активно підтримує ЗСУ. За п’ять місяців цього року місто спрямувало на забезпечення заявок від військових частин суму у понад 60 мільйонів гривень. Тож підтримка армії залишається пріоритетом.