Новини

Чи працюватимуть цього літа фонтани– в Чернігові проводять опитування серед містян

У місті через інформаційні ресурси проведуть опитування аби дізнатися думку чернігівців стосовно роботи фонтанів у цей літній сезон. Питанням роботи фонтанів неодноразово цікавилися містяни, але це має бути їх спільне рішення, йшлося під час наради в муніципалітеті.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Читайте також: На НМТ зареєструвалося понад 281 тисяча випускників, 6700 – з Чернігівщини

За словами Олександра Ломако, варто було б розглянути різні варіанти включення, серед пріоритених, аби фонтани працювали тільки у вихідні.

— Я дивлюсь по Києву, Вінниці, Дніпру — всі включають фонтани. Аби у нас не було як зі світлом, коли у всіх містах ввечері вуличне освітлення працювало, а ми в темряві ходили, бо у нас не було відповідного рішення ради оборони області. Ну, тут нам не потрібне ніяке рішення, нам потрібно визначитися самостійно, послухати різні думки людей. Проведіть, будь ласка, опитування, як люди скажуть, так ми і зробимо. Водночас, треба починати готуватися, — сказав Олександр Ломако. — Якщо рішення буде позитивним, то ми з середини червня до середини вересня, на три місяці, зможемо це питання вирішити. 

Нагадаємо, що минулого року фонтани у місті не вмикали. Весь цей час, починаючи з осені 2021 року, ці об’єкти знаходяться в законсервованому стані. Начальник управління ЖКГ Ярослав Куц отримав під час наради доручення відкрити їх і перевірити технічний стан. На це потрібно кілька тижнів. 

— Як мінімум ми вже зараз познімаємо кришки і почнемо дивитися, що там відбувається, — повідомив  Ярослав Куц. 

Також Олександр Ломако дав доручення порахувати вартість їх роботи для міського бюджету протягом цього сезону. 

— Глянемо цифру, у минулі роки у нас, здається, до двох мільйонів гривень це коштувало, — сказав Ломако. 

Цього року на загальну суму вартості впливатиме коротший термін їх роботи, ніж у попередні роки.