ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Флешмоби, квести та презентації країн: як відзначили День Європи чернігівські школярі

Featured Video Play Icon

У День Європи, 9-го травня, подвір’я Чернігівської школи №25 перетворилося на справжнісінький танцювальний майданчик. Першачки з ентузіазмом долучилися до флешмобу – під пісню “Слава Україні” виконали синхронний танок, який символізував єдність і дружбу між Україною та ЄС. Готувалися до акції впродовж тижня, вивчали та відточували рухи щоденно – на ранковій руханці та перервах. Крім того, в межах святкування Дня Європи учні 25-ої школи створювали тематичні стіннівки, а також, за допомогою інтерактивних технологій, вивчали історію та традиції окремих країн.

На кожному класі ми розмістили QR-коди, де можна було за посиланням зайти, поглибити знання про ту чи іншу країну. І для того, щоб дійсно переконатися, що діти за QR-кодами заходили, вони повинні були знайти саме свій QR-код, своєї країни. А потім вже впродовж тижня вчителі англійської мови на уроках запитували, що ж діти взяли з цієї інформації, коли готувалися, про країну, коли заходили за посиланням по QR-коду, – розповіла директорка Чернігівської ЗОШ І-го ступеня №25 Наталія Кириленко.

Я готував про країну Австрію. Вона розташована в Західній Європі. Знайшов я її під QR-кодом №10. Столиця та найбільше місто – Відень. Там народився Йоганн Штраус ІІ. Його ще називають королем вальсу. Дуже хочу побувати у Відні, послухати в оригіналі мелодію “На блакитному, прекрасному Дунаї”, – сказав учень Чернігівської ЗОШ І-го ступеня №25 Нікон.

Наш клас готував країну Грецію. В Греції столиця Афіни. В Греції в море потрібно заходити в тапках, тому що на берегу дуже багато морських їжаків, – каже Кіра, учениця Чернігівської ЗОШ І-го ступеня №25

Доєдналися до святкування Дня Європи й учні Чернігівської гімназії №31. Тут також провели флешмоб, квести “Галопом по Європі” і Євробазар. Кожен клас презентував певну країну та її традиційні страви. Задонатив їх можна було скуштувати, тим самим допомогти захисникам і захисницям.

Ми представляємо на День Європи країну Польщу. І мене, і ще деяких моїх однокласників та однокласниць обрали для того, щоб ми показали традиційний танець – краков’як. І для цього брали традиційні костюми, – говорить учениця Чернігівської гімназії №31 Слава.

Діти дуже серйозно, по-перше, підійшли до підготовки цього заходу. Кожен клас дуже відповідально поставився саме до збору інформації. І батьки дуже активну участь узяли в підготовці, адже приготувати страви, ну навіть приготувати страви це теж є фінансово затратно, але всі справилися, всі у великому захваті. Гроші, які ми плануємо зібрати з цього заходу, ми будемо обов’язково передавати нашим захисникам, – зазначила заступниця директора з виховної роботи Чернігівської гімназії №31 Олена Кондратенко.

За словами вчителів, заходи, присвячені Дню Європи, допомагають молодому поколінню відчути зв’язок з європейською спільнотою, її історією та майбутнім. Адже Україна – це невід’ємна частина Європи, тому святкові акції провели і в інших закладах освіти міста.