Факт-новини: оперативні сюжети

Флешмобом розпочався тиждень безпеки дорожнього руху

Featured Video Play Icon

У рамках «VI Глобального тижня безпеки дорожнього руху ООН» у центрі Чернігова організували просвітницький флешмоб, мета якого – привернути увагу суспільства до дорожньо-транспортний пригод, які відбуваються за участю пішоходів, водіїв та велосипедистів.

12-річна Вероніка навчається у третій міській школі. Каже, кататися на велосипеді весело, але іноді небезпечно. Тому знати правила дорожнього руху велосипедисту необхідно. «Мабуть, де все ж таки кататися велосипедистам, тому що багато є людей, які ходять і заважають їздити. Можна і збити».

Однією з трьох представлених локацій, які проходять в інтерактивній формі, є “Безпека велосипедистів”. З 14 років на двоколісному дозволяється рухатися по правій крайній смузі проїжджої частини. Допускається рух узбіччям, якщо це не заважає пішоходам. При наявності велосипедних доріжок, перевага двоколісним. Для власної безпеки найголовніше, аби велосипедисти мали захисні спорядження та святовідбивний жилет, для того, щоб водії звертали на нього увагу, а їх велосипеди необхідні світловідбивні елементи.

Штраф для за порушення будь-яких правил дорожнього руху складає 340 грн. Окрім цього, представники патрульної поліції говорили про відповідального пішохода, ремені безпеки в автомобілі та використання дитячого крісла.

Захід організовано спільно з Чернігівським обласним молодіжним центром. В ньому брали участь школярі загальноосвітніх шкіл №3, №30, а також ліцею №20. По закінченню учасники отримали заохочувальні подарунки.