Факт-новини: оперативні сюжети

Фінал чемпіонату з легкої атлетики: першість виборювали близько 200 спортсменів Чернігівщини

Featured Video Play Icon

Спорт — це як загартування організму. Здорове тіло — здоровий дух, – говорить родина легкоатлетів.

У родині Кравців спорт — не просто хобі. Долі Максима та Анастасії переплелися на стадіоні, де в юності обидва займалися легкою атлетикою. Згодом у подружжя з’явився син — Марк, який, спробувавши кілька видів спорту, вирішив наслідувати приклад батьків. За кілька місяців занять легкою атлетикою хлопець уже має здобутки.

– Я брав участь у трьох гран-прі. У першому гран-прі зайняв друге місце в стрибках у довжину, – розповів син Марк.

Сказав, що хоче обігнати батька, швидше бути, аніж батько, усі рекорди побити. Так що віримо, сподіваємось, – додає батько Максим.

Марк Кравець — один з учасників фінального етапу чемпіонату з легкої атлетики в межах XXV (25-х) змагань серії гран-прі «Хто ти, олімпієць?». На чернігівському стадіоні «Юність» кращі спортсмени та спортсменки молодшої та середньої вікових категорій визначали, хто ж із них найспритніший у чотирьох дисциплінах — бігові на 60, 300 та 600 метрів, а також стрибках у довжину з розбігу.

Упродовж двох місяців були проведені три тури, у яких кожен учасник за свій результат до таблиці набирав очки. І сьогодні проходять фінали за сумою очок, набраних у трьох турах. Відбуваються фінальні забіги, а також для всіх бажаючих, – пояснила головна суддя змагань Наталія Кривоус.

Провели змагання за сприяння управління в справах сімʼї, молоді та спорту Чернігівської міської ради та обласного відділення Національного олімпійського комітету. Усього за першість боролися майже 200 атлетів, як із Чернігова, так і області — Мени, Носівки та Корюківки. Призерів та переможців визначили в кожній дисципліні та віковій групі, як серед дівчат, так і хлопців. Найкращі атлети одержали медалі, кубки та грамоти, загалом, розіграли 48 комплектів нагород. Також відзначили двох абсолютних переможців, які набрали найбільшу кількість очок в одному з видів спортивної програми, а саме в бігові на 60 метрів. Тріумфаторами стали спортсменка з Мени Аліна Лавська та чернігівець Кирило Примаков.

Це дуже круто. Не зрівняється взагалі ні із чим. З першого етапу нічого не змінилося. Я ще більше хочу поїхати на Чемпіонат України, виграти його, – каже абсолютна переможиця гран-прі у виді програми біг на 60 метрів Аліна Лавська.

– Враження великі дуже, я щасливий. Дуже старався тренуватись. Тренери дуже допомогали мені, велике їм дякую. Дуже подобається займатися легкою атлетикою, старатися буду, щоби перемагати, – зазначив абсолютний переможець гран-прі у виді програми біг на 60 метрів Кирило Примаков.

Наступним етапом, у якому найкращі спортсмени та спортсменки зможуть проявити себе, буде чемпіонат України для вікової групи 2009 та молодші. Змагання проходитимуть із 6-го до 9-го червня в Кропивницькому.